Καταγραφή και δημιουργία μητρώου επιχειρήσεων και δράσεων ειδικών μορφών τουρισμού που υπάρχουν στο νησί της Ρόδου.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ της Ρόδου. Ελάτε να συνεργαστούμε!!!

Το κάλεσμα αυτό απευθύνεται σε όσους συμφωνούν με την άποψη ότι ο εθελοντισμός σε μια προσπάθεια υλοποίησης κοινών δράσεων, αποτελεί σήμερα τον βασικό συντελεστή δημιουργίας κοινωνικού κεφαλαίου και είναι το κλειδί για την εναλλακτική ανάπτυξη- επιβίωση της τοπικής κοινωνίας μας.

"Καταγραφή και δημιουργία μητρώου επιχειρήσεων και δράσεων ειδικών μορφών τουρισμού που υπάρχουν στο νησί της Ρόδου."

Ζητούμενο είναι η δημιουργία του τοπικού δικτύου των δράσεων και επιχειρήσεων αυτής της μορφής, οι συναντήσεις, η γνωριμία και η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των μελών, ως το πρώτο στάδιο προβληματισμού για την ενεργοποίηση του τοπικού «κοινωνικού κεφαλαίου» και η εξέλιξη του σε τοπικές συλλογικές δραστηριότητες όπως, η δημιουργία Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας στον Τουρισμό, Δίκτυα προώθησης και συνεργασίας, Ανάδειξη Ταυτότητας Τοπικών Προϊόντων κλπ.

Ειδικότερα το Δίκτυο της Ρόδου θα περιλαμβάνει δράσεις και επιχειρηματικές πρακτικές πολιτών και φορέων που αναδεικνύουν τον περιβαλλοντικό και πολιτισμικό πλούτο της Ρόδου και με τον τρόπο τους προσπαθούν να προσδώσουν υπεραξία στο «Τοπικό τουριστικό προϊόν».

Ως Ειδικές Μορφές Τουρισμού προτάθηκε σε Σχέδιο Νόμου από το αρμόδιο Υπουργείο να ορισθούν οι παρακάτω:
Επιχειρήσεις τουρισμού υπαίθρου, αγροτουριστικές επιχειρήσεις, συνεδριακά κέντρα, κέντρα υδροθεραπείας ιαματικού ύδατος, γήπεδα γκολφ, χιονοδρομικά κέντρα, κέντρα θαλασσοθεραπείας, ορειβατικά καταφύγια, θεματικά πάρκα, κέντρα τουρισμού υγείας, κέντρα προπονητικού-αθλητικού τουρισμού, επιχειρήσεις αστικού τουρισμού, επιχειρήσεις θαλάσσιου τουρισμού, επιχειρήσεις πολιτισμικού τουρισμού, επιχειρήσεις θρησκευτικού τουρισμού, επιχειρήσεις τουρισμού ορεινών περιοχών, επιχειρήσεις τουρισμού φύσης, επιχειρήσεις γεωτουρισμού, επιχειρήσεις καταδυτικού τουρισμού, επιχειρήσεις προσβάσιμου τουρισμού, επιχειρήσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης παραλιακών μετώπων, συνδυασμένες επιχειρήσεις ειδικής τουριστικής υποδομής.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
1 "Μουσείο Αγροτικης Πολιτοστικής και Λαογραφικής Κληρονομιας Ρόδου"
2. "The Natura Rodos shop" selling more local wine plus liquers, soaps, herbs, honey and other treats.

Πληροφορίες:
Δημήτρης Κούκουλας τηλ 6972912977 - This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.