Οι Συνεργάτες μας, θα είναι ο κάθε ένας από εσάς…

Η οικονομική κατάσταση όπως διαμορφώθηκε πρόσφατα με όλα αυτά που συνέβησαν στο τόπο μας, κάνει σήμερα την προσπάθεια μας πολύ πιο δύσκολη από ότι όταν προτείναμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την υλοποίηση αυτού του project, τον Δεκέμβριο του 2008. Απαιτούσε χρόνο που χάθηκε άσκοπα, κρατικούς οικονομικούς πόρους που τότε ακόμα υπήρχαν και η υλοποίηση του ήταν κοινωνική υποχρέωση της πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δωδεκανήσου. Δυστυχώς φαίνεται πως κανείς τους δεν πίστευε πραγματικά σε αυτό, όπως και σε τόσα άλλα που οι πολίτες κατά καιρούς τους πρότειναν και για αυτό μας οδήγησαν σήμερα εδώ. Στην οικονομική χρεοκοπία.

Εμείς όμως θα επιμείνουμε και οι ιδέες και προτάσεις που θα καταθέτουμε μέσα από αυτή την ιστοσελίδα, φιλοδοξούμε να αποτελέσουν μια πρόκληση που απευθύνεται πλέον προς την νέα γενιά των παιδιών, που έλκουν την καταγωγή τους από τα χωριά της περιοχής και ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο τους και τον εαυτό τους.

Τώρα θα επιμείνουμε με ακόμα πιο δυνατή φωνή γιατί θα πρέπει αυτές να αποτελέσουν προσκλητήριο αφύπνισης των εκπροσώπων της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επαγγελματικών φορέων και των παραγωγικών τάξεων, των ασχολούμενων με τον τουρισμό στην περιοχή.

Για την υλοποίηση αυτού του project, το Μουσείο Αγροτικής, Πολιτιστικής και Λαογραφικής Κληρονομιάς Ρόδου, έχει αποφασίσει να απευθυνθεί και προς κάθε άλλη κατεύθυνση που θα μπορούσε να συνδράμει, προσφέροντας τεχνογνωσία ή εθελοντική εργασία κυρίως για την μουσειολογική ανάπτυξη των Ecomuseum of Rodos. Ήδη άρχισε να απευθύνεται σε πολίτες, ιδρύματα και οργανώσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Η ομάδα των πολιτών απευθύνει κάλεσμα και προς κάθε ενδιαφερόμενο που θα επιθυμούσε να συμμετάσχει επιχειρηματικά με οποιαδήποτε τρόπο σε δράσεις του project αυτού.

Μπορείς και εσύ να συμμετέχεις…