Ανάπτυξη περιβαλλοντικού προγράμματος αναδάσωσης adopt-a-tree

Η δράση adopt-a-tree απευθύνεται κυρίως στους γονείς και τους προτρέπει να ευαισθητοποιηθούν πρώτα οι ίδιοι για να μπορέσουν να δείξουν και στα παιδιά τους το δρόμο συμμετοχής όλων.

Στόχος της δράσης είναι να δώσει τη δυνατότητα και σε κάθε οικογένεια που επισκέπτεται τη Ρόδο να φέρει τα παιδιά της στον χώρο του νέου δάσους και να υιοθετήσει ένα δενδρύλλιο φυτεύοντάς το, στον φυσικό του χώρο. Το δενδρύλλιο ευτό εκτός του ότι θα φέρει το όνομα του παιδιού που το έχει φυτέψει -ή αυτού στον οποίο το δωρίζει αυτός που το φυτεύει- θα το κάνει και μέλος του club του δάσους των παιδιών*.

Το πρόγραμμα αdopt-a-tree θα ανήκει στην κατηγορία των green projects και τεχνικά θα υποστηριχθεί μέσα από ειδική oline εφαρμογή. Μέσα από αυτήν το κάθε μέλος το club θα ενημερώνεται με newsletters και φωτογραφικό υλικό για την ανάπτυξη του δέντρου του και του συνολικού δάσους.

Το δάσος των παιδιών θα ενταχθεί στο Δίκτυο Ecomuseum Rodos

*Ήταν το 1986 όταν η μεγάλη πυρκαγιά στο νησί κατάστρεψε το royal forest της Ρόδου στην περιοχή Εφύλες, μαζί με το δάσος των ελαφιών στο βουνό Πλάτσα. μέχρι και σήμερα η περιοχή αυτή έχει παραμείνει αποψιλωμένη από κάθε ίχνος βλάστησης, αφού τα κατσίκια καταστρέφουν ότι πάει να φυτρώσει σε αυτήν. Η περιοχή Εφύλες βρίσκεται ανάμεσα στη Μαλώνα, τα Απόλωνα και τα Πλατάνια και τη διασχίζει ο επαρχιακός δρόμος μαλώνα-Απόλλωνα/Πλατάνια που έχει ήδη διαπλατυνθεί σε 8 μέτρα και απομένει η ασφλτόστρωσή του. Η Πλάτσα είναι το βουνό ανάμεσα στην Μαλώνα και τα Μάσσαρι, δίπλα στην κοίτη του Μάκκαρη ποταμού.